Táplálékintolerancia (IgG) panel 220+

decoration

Táplálékintolerancia (IgG) panel 220+ esetén a leleten az adott élelmiszerek mellett pontos számértékkel fejezzük ki az intolerancia mértékét.

Az eredmények megfelelő értékeléséhez és diétájának megváltoztatásához minden esetben javasolt megfelelő szakember (gasztroenterológus, allergológus, dietetikus) segítségét igénybe venni. A nem megfelelően összeállított és alkalmazott diéta súlyos egészségkárosodáshoz vezethet!

Ételcsoportok (10 ketegória):  

         Tej, tejkészítmények, tojás; Halak, tenger gyümölcsei; Gyümölcsök; Glutén tartalmú gabonák; Glutén mentes gabonák; Gyógynövények és fűszernövények; Húsok; Olajos magvak; Zöldségfélék; Egyebek

A táplálékintolerancia (IgG) panel 220+ összetétele:

Táplálékintolerancia (IgG) panel 220+
9 FÉLE TEJ, TEJTERMÉK ÉS TOJÁS
alfa-lactalbumin béta-lactoglobulin bivalytej juh tej
kazein kecsketej tehéntej tojás fehérje
tojás sárgája      
39 FÉLE HAL ÉS TENGER GYÜMÖLCSEI
ajóka alga espaguette alga spirulina alga wakame
angolna csiga, parti csuka doradó
fekete sügér fekete tőkehal fésüs kagyló foltos tőkehal
garnélarák hering homár hüvelykagyló
kacsakagyló kardhal kaviár kék kagyló
keményvagy pénzkagyló lazac lepényhal makréla
naphal osztriga örödghal pisztráng
polip ponty rombuszhal sügér
szardínia szívkagyló tarisznyarák tintahal, kalamári
tintahal, szépia tonhal tőkehal  
38 FÉLE GYÜMÖLCS
alma ananász avokádó banán
citrom cseresznye datolya eper
faeper fekete áfonya fekete ribizli füge
görögdinnye gránátalma grapefruit guava
kivi körte licsi lime
málna mandarin mangó mazsola
narancs nektarin olajbogyó őszibarack
papaja paradicsom rebarbara ribizli
sárgabarack sárgadinnye szeder szilva
szőlő vörösáfonya    
11 FÉLE GLUTÉN TARTALMÚ GABONA
árpa búza búzakorkorpa durumbúza
gliadin kuszkusz maláta rozsliszt
tönkölybúza transzglutamináz zab  
8 FÉLE GLUTÉNMENTES GABONA
amaránt hajdina köles kukorica
puliszka quinoa rizs tápióka
33 FÉLE GYÓGYMÖVÉNY ÉS FŰSZERNÖVÉNY
aloe vera ánizs babérlevél bazsalikom
bors keverék (fekete/ fehér) borsmenta cayenne-bors curry
csalán édesgyökér fahéj fokhagyma
gingkó ginzeng gyömbér kakukkfű
kamilla kapor komló koriander
kömény majoranna menta mustármag
petrezselyem rozmaring sáfrány szegfűszeg
szerecsendió tárkony vanília vörös chili
zsálya      
16 FÉLE HÚS
bárányhús bivaly borjúhús csirkehús
disznóhús fogolyhús fürjhús kacsahús
kecskehús lóhús marhahús nyúlhús
pulykahús rőtvad (szarvas-, őzhús) strucc vaddisznóhús
15 FÉLE OLAJOS MAG
dió fenyőmag földimogyoró kesudió
kókusz makadámdió mandula mogyoró
napraforgómag paradió pisztácia repcemag
szezámmag tápióka tigrisdió / földimandula  
39 FÉLE ZÖLDSÉG
amarantusz (disznóparéj) articsóka borsó brokkoli
burgonya cékla cikória csicseriborsó
édesburgonya édeskömény (levél) fehér karóbab fehérrépa
fejes saláta hagyma káposzta káposzta vörös
kapribogyó karfiol kelbimbó kobaktök/futótök
lencse mángold manióka mogyoróhagyma
padlizsán paprika póréhagyma retek
ruccola sárgarépa spárga spenót
széles bab szójabab uborka vizitorma
vörös vesebab zeller zöldbab  
13 FÉLE EGYÉB ÉLELMISZER
agar-agar élesztő (sör) élesztő (sütő) gesztenye
gomba kakaóbab kávé kóladió
méz nádcukor szentjánoskenyér tea (fekete)
tea (zöld)      
Forrás: spektrumlab.hu