Átesett már koronavírus-fertőzésen? Átesett már koronavírus-fertőzésen? Átesett már koronavírus-fertőzésen?

Átesett már koronavírus-fertőzésen?

Derüljön ki! Vajon átesett-e koronavírus-fertőzésen?

A világ hónapok óta az új koronavírus körül forog, amelynek már sokan fejből tudják a legjellegzetesebb tüneteit: láz, száraz köhögés, fáradékonyság, nehézlégzés, torokfájdalom, fejfájás, izom-ízületi fájdalom, hidegrázás; ritkábban hányás, hasmenés, íz- vagy szaglásvesztés.

Számos esetben azonban a fertőzés tünetmentes maradhat, vagyis a megfertőződött személy egyáltalán nem érzékeli magát betegnek.

Ha kíváncsi rá, hogy átesett-e az új koronavírus-fertőzésen, egy vérvételből kideríthető!

A szerológiai vizsgálat során a vérben található antitesteket keressük, amelyek nagy eséllyel már a fertőzés 5-7. napján megjelenhetnek, így a vizsgálattal megállapíthatjuk, hogy a szervezetünk találkozott-e már valaha a Sars-CoV-2 vírussal.

Kik végeztessék el ezt a tesztet?

  • Akik tapasztaltak magukon az új koronavírus infekcióra jellemző tüneteket az elmúlt fél évben és úgy sejtik, hogy még hónapokkal ezelőtt átestek a fertőzésen.
  • Akik nem tapasztaltak ugyan tüneteket, de kíváncsiak arra, hogy nem tünetmentes hordozók-e, védve így rokonaikat és a környezetükben élőket.
  • Akik kapcsolatban álltak valakivel, aki tapasztalt tüneteket.
  • Akik tartanak az esetleges második hullámtól, és szeretnék megtudni, hogy átestek-e már a fertőzésen.
  • Akik a legmodernebb, legmegbízhatóbb és legpontosabb szerológiai tesztet keresik, elérhető áron.

Koronavírus IgG antitest vizsgálat

A vizsgálat ára: 15 000 Ft helyett 13 000 Ft
Az ár a 3 000 Ft-os vérvételi díjat tartalmazza.

Mit kell tudni a COVID-19 tesztekről?

Szerológiai vizsgálatok: tudni akarjuk, hogy találkoztunk-e a vírussal

A szerológiai tesztek a vírus ellen termelődött ellenanyagokat (antitesteket) mutatják ki a vérmintából. Míg a nukleinsav kimutatáson alapuló tesztekkel (PCR) a vírus jelenlétét lehet bizonyítani, addig a szerológiai vizsgálat a szervezetünk válasz reakciójáról ad képet. Segíthet a tünetmentes fertőzöttek, illetve a fertőzésen már átesett személyek felderítésében. Jóllehet a piacon elérhetők ún. gyorstesztek is az antitestek kimutatására, a rapid teszteknél lényegesen jobbak az automatizált szerológiai vizsgálatok, mivel ezek érzékenysége, megbízhatósága jóval meghaladja a gyorstesztekét. Fontos azt kiemelni, hogy önmagában a szerológiai vizsgálattal nem tudjuk igazolni vagy kizárni, hogy éppen fertőzöttek vagyunk-e, vagy sem, viszont PCR vizsgálattal kiegészítve teljeskörű információt kaphatunk arról, hogy szervezetünk a koronavírus fertőzés szempontjából érintett-e és annak melyik stádiumában vagyunk.